• Espergærde Skole
  • espergaerdeskole@helsingor.dk

Den nye skole

Kære elever og forældre

Efter sommerferien ringer klokkerne ind til den nye folkeskole. Skoledagen bliver længere, men det er der en grund til: Der bliver mere tid til at lære mere på nye og mere varierede måder.

Den nye skoledag byder blandt andet på:

1. Flere timer i dansk og matematik – fordi de to fag er afgørende for at lære andre fag.
  2. Mere motion og bevægelse – fordi det er nemmere at lære, hvis man bruger kroppen imens.
  3. Tidligere fremmedsprog – fordi alle skal være klar til at møde den globale verden. Engelsk er for eksempel på skemaet allerede fra 1. klasse.
  4. Tid til lektiehjælp og faglig fordybelse – fordi der skal være tid til det, der er spændende og det, der er svært.

Vi ønsker jer alle en rigtig god sommerferie og en god start i den nye folkeskole.

Undervisningsministeriet

Læs mere om reformen på: uvm.dk/den nye folkeskole

Mette Brauer den 16-06-2014
    Så står sommerferien snart og banker på døren og vi kan forhåbentlig glæde os til nogle dejlige sommeruger.

Efter sommerferien venter "Den nye skole".

I vedhæftede miniguide, kan I læse om "Den nye skole", og hvad der venter eleverne, når de møder efter sommerferien.

11. august er første skoledag, og der er almindelig skoledag for eleverne 1.-9. klasse - skemaet følges.

De nye børnehaveklasseelever møder kl. 9.00 - 14.00 - I vil modtage et velkomstbrev som fortæller mere om hvordan dagen skal forløbe.

Undervisningsministeriet har lavet et link vedr den nye skole, som I kan se HER

Mette Brauer
    sekretær
    afd. Tibberup
    Mette Brauer den 02-07-2014
    Så er vi rullet op til et nyt skoleår, og skemaerne er rullet ud

Nogle af lektionerne står tomme og har ikke fået påhæftet lektionsbetegnelse. Det er en fejl, som bliver rettet lige efter sommerferien. Espergærdeskolen har desuden heller ikke fået rullet skemaerne ud endnu. Alle fejl bliver forhåbentlig rettet inden børnene begynder.

Ringetider efter sommerferien

1. lektion: 8.00 - 8.45
    2. lektion: 8.45 - 9.30
    3. lektion: 9.30 - 10.00
    4. lektion: 10.00 - 10.45
    5. lektion: 10.45 - 11.30
    6. lektion: 11.30 - 12.00
    7. lektion: 12.00 - 12.30
    8. lektion: 12.30 - 13.15
    9. lektion: 13.15 - 14.00
    10. lektion: 14.00 - 15.00
    11. lektion: 15.00 - 16.00

Mette Brauer
    Helle Athene Kværnø den 18-06-2014

Sommerferien påvirker børns læseevne!

Men hvordan hænger det nu sammen? Jo, de børn, der læser i deres ferie, udvikler deres læsning, mens børn, der ikke gør det, går tilbage i deres læseudvikling. Ganske simpelt fordi de ikke får øvet sig.
    Tilbage i skolen ses forskellen tydeligt. De gode læsere er blevet endnu bedre, mens de dårlige er blevet dårligere. Gabet mellem dem er vokset.

Sommerferie er også at fiske krabber, soppe i badebassin, spise morgenmad kl. 11.00 og lege ude i de lyse nætter. Men hvis børnene tager sig tid til at læse, så gør de sig selv en kæmpe tjeneste. De er med til at lukke læsegabet ved at åbne op for den gode historie.
    Men hvad kan man så gøre – og hvad kan man sætte i gang?
    • Lav en familie læse-klub, hvor I læser en bog højt sammen
    • Lad barnet selv finde de bøger, det vil læse
    • Læs selv, og vær rollemodel for dit barn
    • Tilskynd dit barn til at læse i sengen – og lok gerne med, at det så må være længere oppe.
    • Skriv bøger på pakkelisten! Det skal være let at få fat i bøger
    Rigtig god læseferie ønsker
    Læsevejleder Helle Kværnø.